|     Bröllop, Porträtt

När jag var 6 år tog pappa med sej en souvenirklänning från en resa till Egypten. Den var röd och med sanslöst vackra broderade guldblommor och fjärilar på. Jag kunde leka i den där klänningen i ändlösa timmar. Jag tvingade mamma låta mej ta med den för allmän beundran till dagis. Jag kunde kliva upp efter att lampan släckts för natten och sätta på mej den o bara sitta o stirra på min spegelreflektion. Den var underbar kort o gott. Det vackraste av klädesplagg. I den klänningen var jag en exotiskt prinsessa. Ett sagoväsen ur tusen & en natt. Det var coolt.

Sanna är cool. Hon är en hårstylist av rang, hobbytårtbakare som får mej att känna mej som det uslaste av hemmafrumaterial och en outtröttlig entreprenör. Bland många andra saker. Vi träffades för några år sen & har sedan dess jobbat ihop på rätt många jobb. Bröllop som kommersiella. Sanna är bäst. Och om man är villig att stå i kö för en tid på hennes salong piz of cake i sisådär 400 år borde man boka henne.

Om 2 veckor gifter sej Sanna & Yasin – Yasin är inte med på de här bilderna för de är tagna på Sanna’s Turkiska hennaceremoni. En kvinnoaffär från början till slut. Egentligen var jag bara där för att kolla läget & käka mängder av turkisk hemgjord mat, men när jag fick se Sanna iklädd sin traditionella turkiska mundering kändes det liksom inte som jag hade nåt val. Hon var som tagen ur tusen och en natt. Kan tänka mej att hon kände sej som jag gjorde när jag var sex år och iförd min röda guldtrådsklänning. Helt fantastisk.

Turkisk hennaceremoni i Stockholm © Lena Larsson

Turkisk hennaceremoni i Stockholm
© Lena Larsson

Turkisk hennaceremoni i Stockholm © Lena Larsson

Turkisk hennaceremoni i Stockholm
© Lena Larsson

Turkisk hennaceremoni i Stockholm © Lena Larsson

Turkisk hennaceremoni i Stockholm
© Lena Larsson

Turkisk hennaceremoni i Stockholm © Lena Larsson

Turkisk hennaceremoni i Stockholm
© Lena Larsson

Turkisk hennaceremoni i Stockholm © Lena Larsson

Turkisk hennaceremoni i Stockholm
© Lena Larsson

Turkisk hennaceremoni i Stockholm © Lena Larsson

Turkisk hennaceremoni i Stockholm
© Lena Larsson

Turkisk hennaceremoni i Stockholm © Lena Larsson

Turkisk hennaceremoni i Stockholm
© Lena Larsson

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *